Every Superhero Needs a Sidekick

Batman heeft Robin, The Lone Ranger heeft Tonto en The Joker heeft Harley Quinn.

Every Superhero Needs a Sidekick.

Harley Quinn – Sidekick van the Joker (tegenwoordig ook onderdeel van Suicide Squad als Stand Alone Villain)

En ook de Chimp heeft zijn eigen Sidekick: The Sidekick. The Chimp is een innovatieve lichtmengtafel geproduceerd door de firma Highlite in Kerkrade. De Sidekick is een nieuwe telg aan de Chimp-familie: een Chimp OnPC besturingssysteem. Met de Sidekick is het mogelijk dat een light-designer op elke willekeurige plek zijn lichtshow kan voorbereiden.

De enige tools die hij nodig heeft, zijn een Sidekick en een laptop. Via USB draait de volledige licht-software. Dit maakt het mogelijk om 1:1 een show te programmeren, aan te passen of te fine-tunen. Dat kan thuis of op locatie, zelfs last-minute onderweg naar de set. In noodgevallen kan de Sidekick zelfs de hoofdrol overnemen door dienst te doen als back-up Chimp.

Chimp Programming On The Road

Programmeren met de Sidekick op locatie is een peuleschil. Om dit te visualiseren bedacht het marketing team van Highlite een locatie-shoot in een productie-van. Gedurende een autorit werkt de light-designer door aan zijn show. De opnamen worden gebruikt voor Social media om de eenvoud van werken te demonstreren.

Voorbereiding vooraf aan de autorit (v. L. n. R. Bas Baadjou - Ron Schiffelers - Roger van de Poel)

Natuurlijk had deze cameraman graag willen laten zien dat light-designers ook in een vliegtuig kunnen werken. Maar dit leverde een budget(t)air knelpunt op ;-)…

Gebruikte materialen op locatie:

  • Panasonic EVA-1
  • Manfrotto ENG-licht

Gefilmd in 4K, afgeleverd in 1080P.