If You Pay Peanuts… You Get Monkeys

De Infinity Chimp Light Controller is een in Limburg, door de firma Highlite International, ontwikkelde licht-mengtafel. Een high-end product dat al veel harten van light-designers heeft weten te winnen.

Geheel in stijl wordt de benaming van de Chimp (Clever How I Manage Programming) doorgetrokken in de randapparatuur… zo is er de Banana en de Peanut.

De spreuk… If You Pay Peanuts, You Get Monkeys… gaat in dit geval niet op. Want hoewel de mengtafel aangenaam middenklasse geprijsd is, kan hij zich meten met de hoofdklasse.

Regelmatig komen er updates en worden hardware producten ontwikkeld die de Chimp familie aanvullen.

Op 4 augustus werd de nieuwe software geïntroduceerd. Om dit snel onder de aandacht van de Chimp-community te brengen, werd een week later een presentatie opgenomen die kort ingaat op de hoofdpunten.

In een newsy studio situatie presenteren de drie productspecialisten de nieuwe features en hardware vanaf auto-cue.

Binnen een week werd de studio-set ontworpen en gebouwd door Light-designer Bas Baadjou, werden teksten geproduceerd door de copywriters van Highlite en werd relevant insert-materiaal geschoten.

Van software introductie op 4 augustus tot volledige multi-media campagne op 1 september… daarmee staan we niet voor aap 😉

Gebruikte materialen op locatie:

  • Panasonic EVA-1
  • Canon 5DIV
  • Infinity Signature Series Profiel en Fresnel spots
  • Autocue
  • DPA lavelier microfoon

Gefilmd in 4K, afgeleverd in 1080P.