Snap Your Fingers

In November 2021 wordt de SLIM EuJazz  Young Talent Award 2021 uitgereikt. Na een pauze-jaar in verband met Covid-19 is er weer ruim baan voor jong talent in de euregio. Genre: Jazz in de ruimste zin van het woord.

Vanaf september 2021 kunnen deelnemers inschrijven. Een internationale jury beoordeelt de kandidaten tijdens een voorspeelavond die plaatsvindt in het Cultuurhuis donderdag 18 november. De uitreiking Eujazz Young Talent Award 2021 vindt plaats  tijdens de Young Jazz Night van Heerlen Jazzt op 19 November in het Cultuurhuis Heerlen.

SLIM Eujazz Young Talent Award from Media Profile – Heerlen on Vimeo.

De winnaar ontvangt een oorkonde  met juryrapport, het beeld “Snap your fingers,” gemaakt en ontworpen door  beeldend kunstenaar Marc Truijen, optredens diverse podia, een masterclass naar keuze en een opname sessie naar keuze binnen het beschikbare budget.

Organisatie SLIM (stichting Limburg geïmproviseerde muziek), Coördinatie: Jo Dautzenberg, Artistieke leiding: Marc Huynen

Snap Your Fingers - Award (Marc Truijen)

Icoon van de Young Talent Award is de “Snap Your Fingers”. Voor de organisatie SLIM heeft Media Profile een zogenoemde moving visual geproduceerd. De visual wordt allereerst gebruikt voor de wervingscommercial op Social media. Daarnaast dient de visual als vormgevingselement op de inspeel- en finale avond: video-loops draaien op diverse schermen. Tot slot is tijdens de filmopname een foto gemaakt van het beeldje voor in de perskit.

Een hele auto vol materiaal, een halve studio dag opname en 5 uur montage voor 40 seconden commercial, 5 minuten moving Visuals voor de finale-avond en één foto…

Gebruikte materialen op locatie:

  • Canon 5DIV
  • Canon Macro 100L, LensBaby, 24-105L
  • mini-jib
  • 2x Strand Rembrandt lampjes
  • 2x Showtec spectrals M300

Gefilmd in 4K, afgeleverd in 1080P.