Next Generation in Jazz

Soms ben je onderdeel van ‘iets moois’

 

Op 4 september heb ik in opdracht van Heerlen Jazz en Stichting Limburg Geïmproviseerde muziek in het Cultuurhuis Heerlen een werksessie mogen vastleggen… een ontmoeting van 6 jonge muzikanten met een opdracht: componeer een gezamenlijk muziekstuk met daarin ruimte voor improvisatie. Presenteer deze compositie  tijdens een uitvoering voor publiek.

Met deze Next Generation Sessie, de Young Jazz Night, het leerorkest SLIM vitzkids en de workshops rond de Slim Big Band Dag  willen Slim en Stichting Heerlen Jazz  de aandacht voor en de inbreng van aankomend jazz- en improvisatie talent waarborgen.

Deelnemende muzikanten zijn:

Willem Suilen (28) – pianist, componist Venlo, studeerde jazz in Maastricht, Brussel en Rome
Babs van Bree ( 29) –  zangeres Venlo, studeerde jazz in Maastricht en in Keulen
Peter Willems (21) – contrabassist, zanger Maastricht, student in Maastricht
Daniel Jonkers (28) – slagwerker Geleen, studeerde jazz in Brussel
Thymo Gijezen (31)  – gitarist  Reuver, studeerde jazz in Arnhem
Renée Steenvoorden ( 27) – zangeres Roggel, studeerde docent muziek in Maastricht en jazz in Brussel

“Soms ben je onderdeel van iets moois…”, zo bleek gedurende de hele dag. Een creatief proces dat zich ontvouwt, open, puur, inspirerend. Een combinatie van vakmanschap en durf. Met als resultaat 5 mooie presentabele stukken… Maar uiteraard: het ging om het proces; improvisatie puur, “Gewoon doen! en over de barrière die je zelf bent, heen stappen”. Iets dat iedereen die in de creatieve ‘industrie’ werkzaam is, zich wenst, … een open speelveld waar je je speelposities kunt uitproberen, niet meteen resultaatgericht hoeft te werken en dat dit toch een betere uitkomst oplevert….

Montage van Next Generation Sessie 1 – okt 2021

Van de hele dag is een reportage gemaakt en is een aantal improvisaties door middel van een meercamera-registratie vastgelegd. Deze week zijn alle producten online gezet o.a. via de site van Heerlen Jazz.