Giga Groen

De Kinderboekenweek heeft dit jaar als thema Giga Groen. Reden voor Speelpleziermethodiek om van het Speel-leerthema “Natuur het hele jaar rond” de herfst te verfilmen.

In de geïmproviseerde studio worden voor 3 leeftijdscategorieën in totaal 6 films opgenomen. Elke clip heeft een lengte van 10 tot 15 minuten. De films beginnen met een zogenoemd ‘demonstratiespel’. Margot Wouterse-Schmitz speelt dan een herfst verhaal, met een egel of een eekhoorn, of zelfs allebei. In het aansluitend zogenoemd ‘pantomimespel’ mogen de kinderen zelf meedoen.

Margot Wouterse-Schmitz als boswachter

De films worden vanaf augustus 2022 vertoond via www.speelplezier.tv en in het najaar ook via het nieuwe abonnee kanaal www.speelplezier.plus.

Speelpleziermethodiek richt zich op jonge kinderen en hun begeleiders. De bedoeling van de methodiek is om door spel de woordenschat te vergroten. Met name voor NT-2 kinderen blijkt deze methodiek een schot in de roos. Wekelijks maken zo’n 200 tot 300.000 kinderen gebruik van deze methodiek.

Onderdeel van het hele lespakket zijn uitgebreide instructies voor begeleiders en kinderen op video. Deze films worden in co-productie gemaakt door Media Profile.